Τι χρειάζεται να κάνεις για να μεταβείς σε μία νοοτροπία αυτοπραγμάτωσης;
Τι σημαίνει όμως το να έχεις νοοτροπία αυτοπραγμάτωσης; Είναι η ικανότητα σου να απομακρυνθείς από τα κανάλια επιρροής και ελέγχου του μυαλού σου και των συναισθημάτων σου.

Οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν παραπάνω νοοτροπία συνήθως παρουσιάζουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

• Αδυναμία ελέγχου των σκέψεων τους

• Αναποφασιστικότητα

• Συναισθηματικό άγχος

• Φόβος ανάληψης κινδύνων και νέων προκλήσεων

• Αυτοκριτική

Χαρακτηριστικά μιας νοοτροπίας αυτοπραγμάτωσης
Η νοοτροπία αυτοπραγμάτωσης είναι μια διαδικασία απομάκρυνσης από όλα αυτά τα παραπάνω χαρακτηριστικά και αύξησης της αυτογνωσίας σου αλλά όχι με αρνητικό τρόπο. Αντίθετα, προϋποθέτει να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να τον κρίνεις και να τον αξιολογείς με θετικό τρόπο ή παρατηρώντας θετικές αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν.

Αντιμετώπισε τον άνθρωπο στον καθρέφτη
Ένα από τα βασικά λάθη που κάνουν πολλοί είναι ότι συγκρίνουν την πρόοδο τους με τους γύρω τους. Αυτό οδηγεί σε μία αίσθηση αποτυχίας και περιττό άγχος.

Η αυτοπραγμάτωση, όπως υποδηλώνει και το όνομα, ξεκινά από τον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να αρχίσεις να κοιτάς στον καθρέφτη και να προσπαθείς να βελτιώσεις αυτόν τον άνθρωπο που υπάρχει πίσω από αυτόν.. Τον εαυτό σου. Αυτό περιλαμβάνει να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή σήμερα του χθεσινού εαυτού σου.

Εσύ είσαι το αφεντικό του εαυτού σου
Σίγουρα είναι δύσκολο να εξαλείψεις τις εξωτερικές επιρροές αλλά αν έχεις κάνει κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είσαι στον σωστό δρόμο για να κατανοήσεις και να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου και μιας νοοτροπίας αυτοπραγμάτωσης. Γνωρίζεις τι θέλεις, τι πρέπει να βελτιώσεις και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να επιτύχεις τους στόχους σου.

Σταμάτα να σκέφτεσαι τι λένε οι γύρω σου και εστίασε σε εσένα. Εσύ είσαι το αφεντικό του εαυτού σου.

Μην αρκείσαι στην τρέχουσα επιτυχία
Η αυτοπραγμάτωση αφορά στην αποδοχή ότι η ζωή είναι να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Οι άνθρωποι που έχουν την νοοτροπία αυτοπραγμάτωσης είναι άνθρωποι που δέχονται τις προκλήσεις της ζωής, αλλά τις αντιμετωπίζουν με τρόπο που θα τους εξελίξει ως ανθρώπους. Δεν σταματάνε σε μια νίκη. Μετατρέπουν την νίκη αυτή σε ορμή για τα επόμενα βήματα τους και συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται.

Αν θέλεις να αποκτήσεις κι εσύ τη νοοτροπία αυτοπραγμάτωσης ακολούθησε τα παραπάνω βήματα.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!
https://www.manolisischakis.gr/nootropia-aytopragmatosis/