Η «γκουρού της αυτοπεποίθησης» Αδαμαντία Καζάκου μας εξηγεί πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και πόσο θα αλλάξει η ζωή μας μετά από αυτό!
Σας έχει τύχει να νιώθετε αμηχανία και άγχος σε κάθε σας κίνηση; Σαν να έχετε χάσει κάθε πίστη στον εαυτό σας, σαν να μη μπορείτε να λειτουργήσετε, σαν να νιώθετε λίγος απέναντι σε όλα και σε όλους; Η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν είναι κάτι απλό, αντίθετα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα της σύγχρονης εποχής που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους και τους φτάνει πολλές φορές σε ακραία σημεία.

Απευθυνθήκαμε στη γνωστή life coacher και «γκουρού της αυτοπεποίθησης» Αδαμαντία Καζάκου για να μας περιγράψει την κατάσταση και να μας εξηγήσει αν είναι κάτι αναστρέψιμο.

«Αυτοπεποίθηση σημαίνει πίστη στον εαυτό μου, σχετικά με τις ικανότητες μου. Σε ελάχιστες περιπτώσεις είναι έμφυτο, αλλά συνήθως μπορείς να αναπτύξεις την αυτοπεποίθηση σου όσο εξελίσσεσαι. Είναι ένα θέμα που χρειαζόμαστε όλοι συνεχόμενη βελτίωση» σημειώνει η κ. Καζάκου και εξηγεί ότι η έλλειψή της «προκαλεί απελπισία και αναστάτωση τρυπώνοντας σε κάθε τομέα της ζωής μας. Ο άνθρωπος παύει να νιώθει άνετα, είναι σε μία συνεχή αμηχανία και μπορεί να φτάσει σε σημείο να καταστραφεί η ζωή του. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης φτάνει τον άνθρωπο μέχρι και να αρρωστήσει βουλιάζοντας τον σιγά-σιγά, ύπουλα».

Την αυτοπεποίθησή του μπορεί να χάσει ακόμα και ξαφνικά κάποιος άνθρωπος. «Ακόμα και κάποιος που είναι από τους τυχερούς που γεννήθηκαν γεμάτοι αυτοπεποίθηση ίσως στην πορεία της ζωή του στο σχολείο, την εργασία, τις φιλίες, το στρατό, τις σχέσεις, κάπου εκεί μπορεί να χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της. Η αυτοπεποίθηση ακόμα μπορεί να χαθεί από μία απότομη αλλαγή στη ζωή ενός ανθρώπου. Για παράδειγμα, η οικονομική κρίση, μία απόλυση, η πίεση στην εργασία, ένα διαζύγιο, μία κλοπή, ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, μία αρρώστια, η προδοσία, η απόρριψη… υπάρχουν άπειρα γεγονότα που μπορούν να κλονίσουν την σιγουριά και τη βεβαιότητα του εαυτού μας» λέει η δημοφιλής life coacher. Εξηγεί δε ότι η αυτοπεποίθηση δεν είναι πάντα η ίδια σε όλους τους τομείς της ζωής μας, καθώς σε κάποιες καταστάσεις μπορεί να νιώθουμε ότι είμαστε γεμάτοι από σιγουριά και αισιοδοξία και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις να νιώθουμε τεράστιο έλλειμμα αυτοπεποίθησης.

Η κ. Αδαμαντία Καζάκου

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η αυτοπεποίθηση, ρωτάμε, και η κ. Καζάκου εξηγεί: «Στην κοινωνία του 2018 είναι προτέρημα δυνατό το να έχεις αυτοπεποίθηση διότι αυτό αυτόματα σηματοδοτεί τις υψηλές ικανότητες που έχει το άτομο για να επιβιώσει σε μία εποχή τρανταχτών αλλαγών. Όσο πιο σίγουρος νιώθεις και όσο πιο γερά πατάς στα πόδια σου , τόσο πιο εύκολα ζεις και αλλάζεις ό,τι δεν σε εξυπηρετεί πλέον. Άρα το να έχεις αυτοπεποίθηση, αυτομάτως σε προάγει σε ικανό, δυνατό, ξεχωριστό, μοναδικό, πλήρη και προσαρμοστικό άνθρωπο σε κάθε περίπτωση που συναντά. Με τη φράση “Είμαι γεμάτος αυτοπεποίθηση” εσωκλείεις την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και τη σιγουριά».

Γίνεται όμως να κατακτήσουμε ξανά τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση; Εδώ έρχεται ο ρόλος του Life Coaching, που στο εξωτερικό σαρώνει καθώς οι άνθρωποι βλέπουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους:

«Δουλεύοντας σωστά την αυτοπεποίθηση, βελτιώνουμε όλους τους τομείς της ζωής μας. Προσεγγίζοντας πάντα με το σωστό τρόπο και την σωστή εστίαση, ναι θα δούμε απίστευτα αποτελέσματα και πράγματα που πριν λίγο καιρό θα μας φαίνονταν αδιανόητα να τα αλλάξουμε. Θα πάρουμε διαζύγιο από τους φόβους μας αλλά και πολλά πράγματα που τους συνοδεύουν: πόνο, τρόμο, καχυποψία, ζήλεια, αρρώστια, μιζέρια, κλάματα, εγωισμοί, δυστυχία, απόρριψη, κακομοιριά, γκαντεμιά, απομόνωση, αμηχανία, προσβολή και άλλα. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι άπιαστο όνειρο. Μπορείς να την αποκτήσεις, στην πορεία μέσα από ειδικές βιωματικές τεχνικές από τους κατάλληλους ανθρώπους. Το αποτέλεσμα θα είναι να κερδίσεις μία ζωή μέσα στην χαρά, την αγάπη, την αποδοχή, την επιβεβαίωση να γίνεις νικητής του ίδιου του εαυτού σου και την αίσθηση να είσαι περήφανος γι’ αυτό που είσαι».

Η κ. Καζάκου, η οποία εργάζεται με ομάδες αυτοπεποίθησης, εξηγεί ότι σε αυτά τα γκρουπ τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά: «Μέσα σε έναν πολύ ζεστό χώρο στο Ψυχικό, στήνουμε τις ομάδες μας και προσεγγίζουμε ο ένας τον άλλο, προσπαθώντας να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Η δυναμική που αναπτύσσεται σε μία τέτοια ομάδα και τα αποτελέσματα που προκύπτουν ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Εχουν μεταμορφωθεί άνθρωποι, που νόμιζαν ότι δεν θα πιστέψουν πότε στον εαυτό τους και δεν θα ξεπεράσουν ποτέ τους φόβους τους. Οι νέες ομάδες ξεκινούν τον Φεβρουάριο».

Καζάκου Αδαμαντία, ιδρύτρια του Life mentoring group
Life coach, με εξειδίκευση στην αυτοπεποίθηση – master νευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP) – εθελοντική δράση εβδομαδιαία στο πανελλήνιο σύλλογο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών με ανήλικα παιδιά Βοήθεια- Ελπίδα -Ζωή .
Site: http://www.lifementoring.gr
Facebook page: life mentoring Adamantia kazakou
Τηλέφωνο: 213 044 34 36
https://www.protothema.gr/zoi/article/751345/life-coaching-pos-i-elleipsi-autopepoithisis-borei-na-mas-katastrepsei-ti-zoi-ti-prepei-na-kanoume/

Επικοινωνία με τον εαυτό μου και τους γύρω μου
Ένα σεμινάριο βελτίωσης της επικοινωνίας μας με τους άλλους.
Θα μάθουμε να ακούμε πρώτα εμείς τον εσωτερικό εαυτό μας, θα διδαχθούμε πώς να είμαστε καλοί ακροατές, πως θα εστιάζουμε και πως θα αξιολογούμε ό,τι ακούμε και αντίστοιχα πως θα μιλάμε έτσι ώστε οι ακροατές μας να αντιλαμβάνονται τι λέμε και να αφοσιώνονται στα λόγια μας.

Χτίσιμο αυτοπεποίθησης αυτοεκτίμησης αυτοκυριαρχίας και αυταξίας
Ένα σεμινάριο ανάκτησης και χτισίματος της αυτοπεποίθησής μας. Αφού συνειδητοποιήσουμε την αξία της, θα τη χτίσουμε βήμα βήμα μέσα από τα στάδια της αυτογνωσίας, της αυτοεκτίμησης, της αυτοκυριαρχίας και της αυταξίας.

Θα διαμορφώσουμε αμυντικά τείχη γιατί η αυτοπεποίθηση μπορεί να χαθεί όταν βιώσουμε ένα δυνατό γεγονός. Θα εξερευνήσουμε το σκοπό της ζωής μας και θα επικεντρώσουμε στην υλοποίησή του.

Θα χαράξουμε νέα πορεία και θα βιώσουμε νέες απολαύσεις στη νέα μας ζωή.

Διαβάστε το άρθρο « Πως η έλλειψη αυτοπεποίθησης μπορεί να μας καταστρέψει την ζωή» που δημοσιεύτηκε στο Protothema.gr

http://www.protothema.gr/zoi/article/751345/life-coaching-pos-i-elleipsi-autopepoithisis-borei-na-mas-katastrepsei-ti-zoi-ti-prepei-na-kanoume/

Δηλώστε την συμμετοχή σας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Ένα συγκλονιστικό σεμινάριο που μεταμορφώνει όποιον το παρακολουθεί. Δεν αφορά την ηγεσία, σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά υψηλές στρατηγικές και τεχνικές για να οδηγήσουμε τη ζωή μας στην κορυφή, για να ηγούμαστε στη ζωή μας και να είμαστε εμείς οι ίδιοι οι καθοδηγητές μας.
Στο σεμινάριο αυτό μαθαίνουμε πώς να:

Βιώνουμε δυναμικές τεχνικές
Ανακαλύπτουμε τις υψηλές ικανότητές μας
Εφαρμόζουμε τις ικανότητές αυτές
Επιτύχουμε τη νέα πορεία της ζωής μας
Αποτινάξουμε όσα δεσμεύουν το δυναμικό μας
Βρούμε τον ηγέτη μέσα μας
Ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή μας
Δηλώστε την συμμετοχή σας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

Ένα τολμηρό σεμινάριο που απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη ή πρόκειται να μπουν στη διαδικασία του διαζυγίου. Γιατί ένα διαζύγιο δεν σημαίνει καταστροφή αλλά ευκαιρία για αλλαγή και αναγέννηση. Και γιατί μόλις αλλάξουμε οπτική, εμείς οι ενήλικες, αλλάζουν και τα παιδιά μας.
Στο σεμινάριο αυτό μαθαίνουμε πώς να:

Διαζύγιο και χτίσιμο νέας ζωής
Διαχειριζόμαστε τη διαδικασία του διαζυγίου
Αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που προκύπτουν εξ΄ αυτού
Προσαρμοζόμαστε στη νέα κατάσταση
Προσαρμόζουμε τα παιδιά μας στα νέα δεδομένα

Χαρούμενοι γονείς, χαρούμενα παιδιά

Πρόκειται για πρωτοποριακό σεμινάριο που προσεγγίζει διαφορετικά τη σχέση γονέα – παιδιού. Βοηθά τους γονείς να αναγνωρίσουν, να κατανοήσουν, να εμπνευστούν, να αλλάξουν και εν τέλει να δυναμώσουν τη σχέση τους με τα παιδιά τους.

Γιατί , τα παιδιά είναι καθρέφτες μας και για να αλλάξει ένα σύστημα, χρειάζεται αλλαγή από τη κορυφή. Στόχος μας είναι χαρούμενοι γονείς, χαρούμενα παιδιά, χαρούμενες κοινωνίες στο μέλλον.

ΑγάπηΈνα πολύ ουσιώδες σεμινάριο που επαναπροσδιορίζει την ύπαρξή μας, τοποθετώντας μας στην έναρξη της νέας μας ζωής.

Μας διδάσκει πως η μεγαλύτερη διαδικασία είναι η ανακάλυψη του «ποιοί είμαστε» και τα επακόλουθα της αυτογνωσίας.

Αυτοεκτίμηση, αυτοσεβασμός, και εν τέλει αγάπη για τον εαυτό μας, για εμάς. Αγάπη για εμάς, η οποία είναι το εφαλτήριο για να λάβουμε άπειρη αγάπη από παντού.

και αποδοχή εαυτού

Θέσε τα όρια σου, γίνε «ΕΣΥ» η προτεραιότητα!
Ένα σεμινάριο «οριοθέτησης». Μία διδαχή για μάθουμε να αποδεχόμαστε ή να απορρίπτουμε, να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε, χωρίς ενοχές ή τύψεις και πάντα με σημείο αναφοράς τον εαυτό μας.

Στο σεμινάριο αυτό μαθαίνουμε πώς να:

«Σπάμε» τα μοτίβα που κρατούν τη δύναμή μας δεσμευμένη
Διακρίνουμε ποιοι απορροφούν, ποιοι κλέβουν την ενέργειά μας
Λέμε αβίαστα «ναι» ή «όχι» προς όφελός μας