ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Η εκπαιδεύτρια είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος Msc στην Οργανωσιακή Ψυχολογία και Msc στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική και διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης stress. Από το 1999 εργάζεται ως ψυχολόγος εργασίας, ως σύμβουλος πρόσληψης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ως εκπαιδεύτρια στελεχών και εργαζομένων στον τομέα των επιχειρήσεων.

ΣΚΟΠΟΣ

Γιατί να συμμετέχει κανείς σε ένα εργαστήριο διαχείρισης χρόνου και stress;
Το εργαστήριο δίνει τα εργαλεία διαχείρισης χρόνου και stress, προετοιμάζει τους συμμετέχοντες, ώστε να αναγνωρίζουν όλα τα συμπτώματα της πίεσης και του stress και να αναλύουν τις αρνητικές σκέψεις, στάσεις και συναισθήματα γύρω από την δυσκολία διαχείρισης και ελέγχου μιας κατάστασης όταν ο χρόνος γίνεται αντίπαλος. Το πρόγραμμα είναι καθαρά βιωματικό και διαδραστικό. Γίνεται χρήση case studies, πρακτικών ατομικών και ομαδικών ασκήσεων, role playing καθώς και ανοιχτή συζήτηση. Με τον τρόπο αυτό, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αποφεύγουν το «βραχυκύκλωμα» και αποκτούν δυνατότητα ορθολογικοποίησης των πραγμάτων και ψύχραιμης εξεύρεσης λύσεων οργάνωσης και προτεραιοποίησης των απαιτήσεων και των αναγκών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τι θα συναντήσει κανείς στο εργαστήριο;
Οι ασκήσεις εμπεριέχουν τρόπους αποφόρτισης και χαλάρωσης πάνω σε στιγμές κρίσης αλλά και σύγχρονες τεχνικές οργάνωσης του χρόνου εργασίας, προκειμένου να είναι εφαρμόσιμες σε ρεαλιστικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, μέσα από ελεύθερη συζήτηση πάνω στα δεδομένα που προκύπτουν από ατομικά τεστ διορθώνονται τα πιο συνηθισμένα λάθη τα οποία αποβαίνουν μοιραία στην διαχείριση του εργασιακού χρόνου και στην ψυχική υγεία των εργαζομένων.

Γιατί η επιχείρηση να επενδύσει σε ένα εργαστήριο διαχείρισης χρόνου;
Μια επιχείρηση που λειτουργεί στο πλαίσιο σύγχρονων μοντέλων διοίκησης και διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων αντιλαμβάνεται ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι «αναλώσιμοι». Η υπερφόρτωση, η πίεση αλλά και η έλλειψη του κατάλληλου γνωστικού και ψυχικού υπόβαθρου, μπορεί να αποβεί καταστροφική συνθήκη για την συνολική απόδοση του προσωπικού αλλά και για την συνεργασία μιας ολόκληρης ομάδας ή τμήματος. Το κόστος από την κακοδιαχείριση του χρόνου, την απογοήτευση και την επαγγελματική εξουθένωση προλαμβάνεται μέσα από προγράμματα ομαδικής βιωματικής εκπαίδευσης και ενίσχυσης της αυτογνωσίας και της αυτοπεποίθησης των στελεχών, δίνοντας τους εμπειρίες μιας σύγχρονης προσέγγισης της εργασίας. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να χειρίζονται σωστά τα εργαλεία βελτίωσης της παραγωγικότητας και κυρίως της απόδοσής των ιδίων και της ομάδας τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στοιχεία Υλοποίησης
Διάρκεια: 8 εκπαιδευτικές ώρες

Παροχές
Σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
Βεβαίωση παρακολούθησης
Μπλοκάκια και στυλό
Καφές, χυμοί και light lunch

Γραμματειακή υποστήριξη – ΛΑΕΚ
Για τις επιχειρήσεις όλα τα σεμινάρια επιδοτούνται από τον λογαριασμό ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

Σκοπός Σεμιναρίου

Η αποτελεσματική διαχείριση του εργασιακού χρόνου είναι ένας από τους τομείς που βρίσκονται στι επίκεντρο πολλών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια. Σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν οι συμμετέχοντες τρόπους σωστής οργάνωσης του χρόνο και να διώχνουν το «αρνητικό» άγχος και να γίνουν πιο παραγωγικοί.

 Το σεμινάριο Απευθύνεται

Σε στελέχη επιχειρήσεων όλων των βαθμίδων που ενδιαφέρονται να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τον εργασιακό χρόνο τους.

Διάρκεια Σεμιναρίου

Το σεμινάριο διαρκεί 8 ώρες

 Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Σεμινάριο

 Η συμμετοχή στο σεμινάριο προϋποθέτει επαγγελματική εμπειρία. 

 Συνοπτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Ο χρόνος είναι ότι πολυτιμότερο διαθέτει ο άνθρωπος. Το παρόν σεμινάριο έχει σκοπό να τονίσει την σημασία του χρόνου στην ζωή μας. Να βοηθήσει στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τον εργασιακό μας χρόνο.

Η σωστή αξιοποίηση του χρόνου, έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα, άνεση, ευελιξία και απελευθέρωση από το άγχος που κατατρώγει καθημερινά τους εργαζόμενους και δημιουργεί αρνητικά αποτελέσματα.

ΧΡΟΝΟΣ – Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Ατομική εξέλιξη – η στάση απέναντι στη ζωή
Η κατάκτηση του χρόνου

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ
Οι εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις του χρόνου
Τα τρωκτικά-χρονοκλέφτες που ροκανίζουν τον χρόνο μας
Οι χρόνοι – ληστές

ΧΡΟΝΟΣ = ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Προτεραιότητες
Αύξηση αποδοτικότητας
Ενεργοποιήστε τους συνεργάτες σας
Οργάνωση – εκτίμηση εργασιών – αναβλητικότητα
Εντατικοποίηση – δράση – αποτέλεσμα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΣ
Οι ενέργειες για την εξοικονόμηση του χρόνου μας
Ανάθεση – Ανάπτυξη – Εξέλιξη του ατόμου
Ανάθεση καθηκόντων, με στόχο την αποτελεσματικότητα
Τον πολεμάτε τον χρόνο, τον σκοτώνετε, τον χρησιμοποιείτε, τον απολαμβάνετε;
Μπορείτε να λέτε ΟΧΙ;
Who has got the monkey? Η θεωρία του πιθήκου.

Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΣ
Οι τεχνικές κατάκτησης του χρόνου
Οι δεκαπέντε χρόνοι
Η χρήση του χρόνου
Ο ενεργειακός κύκλος και οι προτεραιότητες μας
Βοηθήματα του προγραμματισμού
Βραχυπρόθεσμος – μακροπρόθεσμος προγραμματισμός

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΧΡΟΝΟΥ
Θετικό και αρνητικό στρες
Χρόνιο – επεισοδιακό στρες
Παραγωγικότητα και στρες
Έλεγχος – Αντιμετώπιση

Μεθοδολογία Υλοποίησης Σεμιναρίου & Οπτικοακουστικά Μέσα

Πριν την έναρξη του προγράμματος ειδικά ερωτηματολόγια ανάλυσης αναγκών αποστέλλονται σε όλους τους υποψήφιους συμμετέχοντες προκειμένου να γίνει η καταγραφή των εξής στοιχείων:

  • Ακαδημαϊκό Υπόβαθρο
  • Επαγγελματική Εμπειρία στην προηγούμενη καριέρα
  • Τρέχουσα θέση στην Επιχείρηση
  • Προσδοκίες που επιθυμείτε να καλύψει το σεμινάριο
  • Άλλες παρατηρήσεις σχετικά με την υλοποίηση του Σεμιναρίου

 Έντυπο Υλικό

  • Σημειώσεις Εισηγητή και Βιβλίο του Εμπορίου.

Υπηρεσίες Catering – Coffee Break

Για τα σεμινάρια που διοργανώνονται πρωϊνές ώρες (09.00-17.00) προσφέρονται 2 Coffee Break με χυμό και βουτήματα (ένα κατά την άφιξή σας και ένα μετά το γεύμα) ενώ το μεσημέρι προσφέρεται καθιστό γεύμα με αναψυκτικό. Για τα σεμινάρια που διοργανώνονται απογευματινές ώρες (17.30-21.30 μμ) προσφέρονται Coffee Break, χυμός και βουτήματα καθόλη την διάρκεια του σεμιναρίου.

 Σχόλια – Παρατηρήσεις

Το σεμινάριο στηρίζεται σε ενεργητικές εκπαιδευτικές τεχνικές

http://www.q-training.gr/%CE%A3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1/%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/%CE%A3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1CustomerService%CE%BA%CE%B1%CE%B9CallCenters/TimeManagement%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%A7%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85/tabid/779/language/el-GR/Default.aspx