Πως να φτιάξεις νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 4 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κούπα αρακά
  • 1 κούπα καλαμπόκι
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κύμινο
  • τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση:

karota gia sintagi mpifteki laxanikwn patates sto saki, sintagi gia mpifteki laxanikwn

Πλύνε καλά τα καρότα και τις πατάτες και καθάρισε τα από την φλούδα. Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίξε τα είτε ολόκληρα, είτε σε κομματάκια για να βράσουν. Βράσε τα μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούν να λιώνουν με την πίεση από το πιρούνι. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις αλάτι στο νερό!

arakas uliko gia mpiftekia laxanikwn spyria apo kalampoki yliko gia mpifteki laxanikwn

Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράσε τον αρακά και το καλαμπόκι. Επειδή θέλουμε να κρατάν λίγο το καλαμπόκι και ο αρακάς, αντί να λιώνουν, για αυτό δεν τα βράζουμε όλα μαζί. Στην περίπτωση που έχεις καλαμπόκι σε κονσέρβα, τότε απλά βράσε μόνο τον αρακά.

Δες επίσης: Εύκολη νηστίσιμη συνταγή για ριζότο θαλασσινών!

kommena kremmydia, yliko gia mpifteki laxanikwn patates kai karota sto blender ediva.gr trimmeni frigania se sakoulakiklwnarakia dyosmou se mpollaki

Αφού έχουν βράσει όλα, με ένα μπλέντερ χειρός ή στο μούλτι, κάνε πουρέ τις πατάτες και τα καρότα. Πρόσθεσε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον αρακά, το καλαμπόκι και την τριμμένη φρυγανιά και ζύμωσε απαλά. Στο τέλος πρόσθεσε και λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι.

mpifteki laxanikwn sto fourno panw se ladokolla etoima gia psisimo

Σε ένα ρηχό ταψί στρώσε μια λαδόκολλα στον πάτο του και ξεκίνα να πλάθεις τα μπιφτέκια. Αν δεις ότι είναι μαλακά πολύ, πρόσθεσε λίγη ακόμα φρυγανιά. Βάλε τα να ψηθούν στον φούρνο στους 200 και στο γκριλ για περίπου 30 λεπτά. Μόλις δεις ότι έχουν πάρει ένα ωραίο κοκκινωπό χρώμα, είναι έτοιμα!

Για σένα που νηστεύης όλη την Σαρακοστή δες και νηστίσιμη συνταγή για μεθυσμένο χταποδάκι στη χύτρα!

Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε ελαφριά ειδικά το βράδυ. Κάθε φορά όμως η ίδια ερώτηση. Τι να φάμε πάλι σήμερα; Μια ιδανική λύση είναι να κάνετε πατατοσαλάτα! Γίνεται εύκολα, γρήγορα, μπορείτε να βάλετε ότι υλικά θέλετε μέσα και κυρίως είναι πεντανόστιμη και δροσιστική!

Η πατάτα είναι πλούσια σε άμυλο κι αποτελεί πηγή πολλών θρεπτικών στοιχείων. Σπάνια συναντάς κάποιον στον οποίο δεν αρέσουν οι πατάτες και κυρίως οι τηγανιτές. Εάν θες να σταματήσεις τα τηγανιτά αλλά δεν μπορείς να πεις αντίο στις τηγανιτές πατάτες, δες εδώ πως να φτιάχνεις πατάτες σαν τηγανιτές στην λαδόκολλα, το ίδιο νόστιμες χωρίς ίχνος λάδι!

 

Πεντανόστιμη Πατατοσαλάτα

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό πατάτες, περίπου όλες όμοιες στο μέγεθος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο,ψιλοκομμένο
  • 5 μικρές φέτες χοντρές σαλάμι πάριζα
  • 3-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • λίγο ξύδι
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα

Πλένετε τις πατάτες πολύ καλά και τις βάζετε με το φλοιό σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Προσθέτετε αλάτι, βάζετε το μάτι στην δυνατή φωτιά και βράζετε για 30-40 λεπτά. Για να δείτε εάν έβρασαν, τρυπήστε τες με ένα πιρούνι. Έπειτα, βάλτε τες στο σουρωτήρι κι βάλτε τες στην άκρη.

Αφήνετε τις πατάτες να κρυώσουν εντελώς, τις καθαρίζετε, τις κόβετε σε μικρούς κύβους και τις αλατοπιπερώνετε. Σ΄ένα μπολ ανακατεύετε το κρεμμύδι, το σαλάμι κομμένο σε κύβους, το αγγουράκι και το ξύδι και τα προσθέτετε στις πατάτες. Σ’ένα πιάτο ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί ελαφρά με μία ξύλινη κουτάλα και προσφέρετε τη σαλάτα κρύα. Όσο πιο πολύ μένει στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμη γίνεται!

 

Νόστιμη συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες

efkoli sintagi gia revithokeftedes sto fourno ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 400γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 1 αυγό
  • μισή κούπα τριμμένη φρυγανιά (στο περίπου)
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • μισή κούπα τριμμένο τυρί
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο νερό

Εκτέλεση:

mpol me revithia

Βάλε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και άφησε τα να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα, βάλε τα στην κατσαρόλα για να βράσουν περίπου 90 λεπτά- εκτός αν χρησιμοποιείς χύτρα ταχύτητας που θέλει λιγότερο. Αφού βράσουν, στράγγισε τα και άφησε τα λίγο να κρυώσουν.

Δες επίσης: Νόστιμο ελιόψωμο εύκολα & γρήγορα!

avgo gia revithokeftedes klonaraki diosmou matsaki maintanou mpolakia me alati kai piperi trimmeni frigania trimmeno tiri

Βάλε στο μπλέντερ τα ρεβύθια, το αυγό, τη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και πολτοποίησε τα. Πρόσθεσε και λίγο νερό για να γίνει πιο μαλακή η ζύμη. Αφού τα χτυπήσεις και τα ρεβύθια είναι πλέον πουρές, ρίξε τη ζύμη σε ένα μπολ. Ζύμωσε καλά μέχρι να πάρει μια υφή σαν τον ζυμωμένο κιμά.

Δες επίσης: Εύκολη & νόστιμη συνταγή για γαριδοκεφτέδες!

revithokeftedes zimwmeni gia fourno

Ξεκίνα να πλάθεις σε κεφτέδες ή μικρά κεφτεδάκια. Ψήσε τα στον φούρνο για 25 λεπτά. Στα μισά του χρόνου γύρισε τα ανάποδα για να ψηθούν καλά και από τις δυο πλευρές. Οι ρεβυθοκεφτέδες σου είναι έτοιμοι να σερβιριστούν. Σέρβιρε με σως από γιαούρτι ή και μουστάρδα.

Tips:

Μπορείς να βάλεις ό,τι μυρωδικό σου αρέσει εσένα πέρα από τον δυόσμο. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο σκόρδο- απλά θα γίνουν πιο βαριοί οι κεφτέδες. Τέλος αν δε θέλεις να έχει μέσα τυριά μπορείς να παραλείψεις το τριμμένο τυρί και να τα κάνεις με τα υπόλοιπα υλικά! Δες επίσης πως να φτιάξεις μια εύκολη & γρήγορη σαλάτα του σεφ!

https://www.ediva.gr/eykoli-syntagi-gia-revythokeftedes-sto-fourno/