Συμβουλές για να κοιμάται το μωρό συνεχόμενα όλη τη νύχτα!!

Το να μάθετε το μωρό σας να κοιμάται (από ένα σημείο και μετά) όλο το βράδυ… απαιτεί τέχνη, υπομονή και αγάπη!

Είναι σημαντικό είναι να ακολουθείτε την ίδια ρουτίνα και το ίδιο πρόγραμμα. Βάλτε το μωρό σας στην κούνια πριν κοιμηθεί εντελώς ώστε να ξέρει πού θα κοιμηθεί και πού θα ξυπνήσει.

Μην βάζετε το μωρό σας να κοιμηθεί αμέσως μετά το φαγητό, καθώς έτσι θα σταματήσει η πέψη και θα ξυπνήσει από τον πόνο.

Αν ξυπνήσει το βράδυ και αρχίσει να κλαίει, μην το αφήσετε μόνο του. Πηγαίνετε στο πλευρό του και χωρίς να ανοίξετε το φως, κάντε το να καταλάβει ότι είστε εκεί, μιλήστε του απαλά και χαϊδέψτε το για μερικά λεπτά, ήρεμα.

Είναι επίσης σημαντικό να κοιμάται κατά τη διάρκεια της μέρας, γιατί αν ένα παιδί είναι κουρασμένο τότε όταν θα το πάτε για ύπνο θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αποκοιμηθεί.

Κάθε μωρό είναι μοναδικό και ιδιαίτερο, γι’ αυτό να είστε υπομονετικοί και προσπαθήστε να βρείτε το “κουμπί” του μωρού σας!

Δημοσίευση: 15/2/2017
ΠΗΓΗ: Με Υγεία

10 Αλήθειες για πιο ήσυχους γονείς και πιο ήρεμο ύπνο

1.Όλα τα μωρά είναι βιολογικά προγραμματισμένα να ξυπνούν την νύχτα.
2.Mπορεί να ξυπνούν ανα μία ώρα, γιατί τόσο κρατά ο κάθε κύκλος ύπνου.
3.Tο να κοιμηθεί το παιδί όλη την νύχτα συνεχόμενα αποτελεί τεράστιο βήμα ανάπτυξης, αντίστοιχο του να μάθει να περπατάει ή να πάει στην τουαλέτα μόνο του…
4.Aυτό θα γίνει και χωρίς οι γονείς να κάνουν κάτι…
5.Aυτό θα γίνει όταν το παιδί δεν έχει πιεστεί σε μικρή ηλικία και όταν νιώσει ασφάλεια.
6.Διάφορα αίτια κάνουν ένα παιδί να ξυπνά την νύχτα ας μην ξεχνάμε τους ιατρικούς λόγους (ωτίτιδα, ρινίτιδα, κοιλιά κλπ.), πριν το χαρακτηρίσουμε ‘κακομαθημένο’…
7.Kάθε γονιός πρέπει να ξέρει τους ασφαλείς τρόπους ύπνου
8.Όταν η μητέρα κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με το μωρό ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στις ανάγκες του μωρού της.
9.Αν θηλάζει, θα την βοηθήσει να κοιμάται περισσότερο, να είναι πιο ξεκούραστη και τελικά να θηλάσει περισσότερο το μωρό της.
10.Το να θηλάσει και να κοιμάται στον ίδιο χώρο με το μωρό της είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει για την αποφυγή του Συνδρόμου Αιφνιδίου Θανάτου.

Για ποιους λόγους ο ύπνος των νεογνών διακόπτεται διαρκώς;

1 Το βιολογικό του ρολόι δεν είναι ακόμα ρυθμισμένο.
Τα νεογέννητα δεν έχουν ακόμα ρυθμίσει το βιολογικό τους ρολόι ή αλλιώς τον κιρκαδικό ρυθμό που σχετίζεται με τη λειτουργία του οργανισμού ανά 24ωρο. Επειδή επίσης το νευρολογικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς δεν ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στον ύπνο, δεν κοιμούνται βαθιά αλλά ούτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

2 Ο πιο ελαφρύς ύπνος είναι και πιο ασφαλής.
Θα σας έχουν ήδη συμβουλεύσει να βάζετε το μωρό σας για ύπνο σε ύπτια θέση, μιας και αυτή η στάση μειώνει τον κίνδυνο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου γιατί το μωρό ξυπνάει πιο εύκολα. Θα μπορούσαμε να πούμε με άλλα λόγια ότι ο ελαφρύς ύπνος του νεογέννητου και το γεγονός ότι ξυπνάει συχνά είναι ένας τρόπος προστασίας από τον αιφνίδιο βρεφικό θάνατο.

3 Το μέγεθος του στομαχιού του επιβάλλει συχνά ταΐσματα.
Ένα νεογέννητο μωρό χρειάζεται να τρώει με συχνότητα μιάμιση ώρας μέχρι 3 ωρών. Το στομάχι του είναι αρκετά μικρό ακόμα και έτσι χρειάζεται μικρές ποσότητες τροφής σε συχνή βάση κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Αν έχουν παρέλθει αρκετές ώρες (4 και πάνω) από το τελευταίο τάισμα οι γιατροί συμβουλεύουν να ξυπνάτε το μωρό για να το θηλάσετε. Ειδικά αν είναι πρόωρα γεννημένο ή έχει λιγότερα κιλά από όσα πρέπει χρειάζεται να παρακολουθείται στενά.

Δημοσίευση: 4/1/17
ΠΗΓΗ: juniorsclub.gr

Πηγή: http://www.mitrikosthilasmos.com/2017/02/symvoules-gia-na-koimatai-to-moro-synexomena-oli-ti-nyxta.html#ixzz4Z4muWx84

https://rotasapantaw.wordpress.com/wp-admin/post-new.php