Βούλα Γκάντσιου
8 Σεπτεμβρίου
Είχα γράψει ένα άρθρο για τους παιδικούς σταθμούς και έγραψα ότι ΄θα ήταν καλό να επισκεφτούμε αρκετούς μέχρι να βρούμε τον κατάλληλο για το παιδί μας! Αν θέλετε να ξαναδιαβάσετε ξανά το άρθρο, θα το βρείτε στο αρχείο του blog στην κατηγορία Ομάδα Θετική Διαπαιδαγώγηση https://rotasapantaw.wordpress.com/2015/08/22/πρώτες-μέρες-σ…παιδικό-σταθμό/
Σίγουρα οι μητέρες θέλετε να πηγαίνει το παιδάκι σας στον κατάλληλο παιδικό σταθμό και να νιώθει όμορφα και ασφαλές. Πως όμως θα γίνει η προσαρμογή του νηπίου από το οικείο και γνώριμο περιβάλλον σ’ ένα άγνωστο περιβάλλον με ξένα πρόσωπα που του δημιουργούν άγχος και ίσως πανικό; Παρακάτω σας δίνω το link, ώστε να διαβάσετε απόσπασμα από βιβλίο που αναφέρει τον τρόπο προσαρμογής του νηπίου .Στο κείμενο περιγράφεται το μοντέλο του Βερολίνου.παιδικός σταθμός και προσκόληση. Το μοντέλο του Βερολίνου βασίζεται στη θεωρία της προσκόλλησης και χρησιμοποιεί τα εργαλεία της. . Το βιβλίο αναφέρεται σε παιδιά ηλικίας 0-3 ετών, άσχετα αν κάποιες φορές υπάρχουν διαθέσιμες έρευνες για μικρότερα χρονικά διαστήματα.
παιδικός σταθμός και προκόλληση – μοντελο βερολινου και μπορούμε να συζητήσουμε τις εμπειρίες.μας και τις απορίες σας.
https://rotasapantaw.wordpress.com/2015/08/02/παιδικός-σταθμ…ροσκόλληση-μον
Επίσης θα σας δώσω ένα βιογραφικό και ερωτηματολόγιο να το δίνετε σε υποψήφιες bαby sitter η να ρωτάτε εσείς, αν δεν θα πηγαίνετε το παιδί στον παιδικό σταθμό και χρειαστείτε κάποιο άτομο για babysitting.
https://rotasapantaw.wordpress.com/2015/09/08/βιογραφικό-ερω…όγιο-για-εύρεσ/
Θεωρώ ότι θα είναι καλό ακόμα και να έχετε στο σπίτι baby-sitter να εφαρμόζει την δική σας μέθοδο διαπαιδαγώγησης. Θα εφαρμόσετε επίσης την μέθοδο μοντέλο Βερολίνο και με το άτομο που θα κρατήσει το παιδί σας.
Βούλα
Ρώτα τη Σίβυλλα on WordPress.com
Γιατί όλα τα προβλήματα έχουνε μια λύση
ROTASAPANTAW.WORDPRESS.COM
Μου αρέσει! Σχολιάστε Κοινοποιήστε
Αρέσει στους Δαλακα Λουκια, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, Natasa Ketsimpash και σε 3 ακόμη.
Σχόλια
Βούλα Γκάντσιου
Βούλα Γκάντσιου Η προσαρμογή του παιδιού στο νέο περιβάλλον του παιδικού σταθμού χωρίς τη στήριξη των γονιών συνοδεύεται απο μεγάλες δόσεις άγχους για το παιδί. Είναι πιά σχεδόν βέβαιο ότι η συχνή εμφάνιση ασθενειών και η κατά μήνες καθυστέρηση στην εξέλιξη των παιδιών που επισκέπτονται παιδικούς σταθμούς, συνδέεται με αυτή τη στρεσογόνα κατάσταση, δηλαδή την είσοδο των παιδιών στον παιδικό σταθμό χωρίς τους γονείς τους κατά την κρίσιμη για την προσκόλληση ηλικία των 8 εώς 18 μηνών. Παρατηρήθηκαν οι εξής επιπτώσεις απο την ακατάλληλη προσαρμογή των παιδιών στον παιδικό σταθμό
– έλειπαν από τον παιδικό λόγω ασθένειας κατά τους πρώτους 7 μήνες για τουλάχιστον τριπλάσιο χρονικό διάστημα
– είχαν μετά απο 7 μήνες εμφανείς καθυστερήσεις στην ανάπτυξη τους
– είχαν μετά απο 6 μήνες μεγάλη ανασφάλεια ως προς την προσκόλληση προς τη μητέρα τους
– είχαν μικρότερη ικανότητα προσαρμογής και περισσότερο φόβο
Οι πιο σημαντικές είναι οι πρώτες ημέρες παραμονής στον παιδικό σταθμό. Τα παιδιά που συνοδεύονταν απο τους γονείς τους τις τρεις πρώτες μέρες χωρίς να γίνει απόπειρα αποχωρισμού έλειπαν για πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα λόγω ασθένειας απο τον παιδικό από ό,τι τα παιδιά, που βίωσαν αποχωρισμό μέσα στο διάστημα αυτό.
8 Σεπτεμβρίου στις 4:41 μ.μ. · Μου αρέσει!

https://www.facebook.com/groups/413784475468424/?fref=ts

Advertisements