Dimitra Mantziori
10 Οκτωβρίου στις 6:38 μ.μ.

Positive Parenting – Πως να καθοδηγήσετε το παιδί σας θετικά
Η πειθαρχία σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να ταυτίζεται με την τιμωρία. Πειθαρχία σημαίνει σωστή καθοδήγηση και κυρίως θετική συμπεριφορά. Στο…
ENALLAKTIKIDRASI.COM
Μου αρέσει! Σχολιάστε Κοινοποιήστε
Σχόλια
Βούλα Γκάντσιου
Βούλα Γκάντσιου Dimitra Mantziori Θα ήθελα να μας γράψεις τη γνώμη σου για το άρθρο και αν συμφωνείς να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά με πειθαρχία και αν θα πρέπει να ταυτίζουμε την πειθαρχία με την τιμωρία!
Μου αρέσει! · Απάντηση · 10 Οκτωβρίου στις 6:51 μ.μ.
Βούλα Γκάντσιου
Βούλα Γκάντσιου Ο τίτλος με παραπλάνησε και με μπέρδεψε. ” Positive Parenting Πως να καθοδηγήσετε το παιδί σας θετικά ” και πιο κάτω γράφει για πειθαρχία στα παιδιά !!!
Μου αρέσει! · Απάντηση · 10 Οκτωβρίου στις 6:55 μ.μ.
Dimitra Mantziori
Dimitra Mantziori Δεν καταλαβαίνω γιατί στη χώρα μας η λέξη πειθαρχία είναι τόσο παρεξηγημένη!Και όμως θετική καθοδήγηση και πειθαρχία μπορούν να συμβαδίσουν.Στην ψυχιατρική- ψυχολογία η πειθαρχία έχει να κάνει με την εκπαιδευτική εκείνη διαδικασία που βοηθάει το παιδί να αποκτήσει αυτοέλεγχο, να παίρνει μόνο του αποφάσεις και να κάνει επιλογές και ως εκτούτου να αποκτά αυτοπεποίθηση.Σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με την επιβολή τιμωρίας και τον περιορισμό του παιδιού.Η πειθαρχία δεν αντιμάχεται την αγάπη και τον σεβασμό προς το παιδί μας. Το μαθαίνει να αναγνωρίζει τα όρια τα δικά του και των συνανθρώπων του και να γίνεται από” άτομο” “πρόσωπο”. Μάλλον η παρανόηση οφείλεται στον ορισμό της έννοιας πειθαρχίας που όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας και που επουδενί δεν ταυτίζεται με την πραγματική σημασία της όπως αυτή υφίσταται στην σφαίρα της ψυχικής υγείας.
Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 10 Οκτωβρίου στις 7:26 μ.μ.
Βούλα Γκάντσιου
Βούλα Γκάντσιου Dimitra Mantzior υπάρχουν όντως αρκετοί γονείς που υποστηρίζουν την άποψη που αναφέρεις, και πολλοί την θεωρούν ως μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο, για να πειθαρχήσουν τα παιδιά τους! . Στην ομάδα αυτή η μέθοδος θεωρείται τιμωρία, όπως και τα όρια, γιατί συμφωνα με τη Θεωρία του Νου το παιδί στην ηλικία μέχρι τα 4 χρόνια δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί όσα πρέπει να “σκεφτεί”, κατά την διάρκεια που κάθετε στο καρεκλάκι σκέψης και το μόνο που καταλαβαίνει είναι ότι η μαμά του δεν το εγκρίνει και δεν το αποδέχεται. Άρα πρέπει να καταπιέζει τον αυθορμητισμό του και τα συναισθήματα του, για να μην χάσει την αγάπη της μαμάς του. Επειδή λοιπόν η τιμωρία οι φωνές, το ξύλο, τα όρια και η πειθαρχία επιβαρύνει ψυχοσωματικά το παιδί. δεν είναι αποδεκτά από τους γονείς που προσπαθούν να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά τους χωρίς αυταρχισμό . Σ’ αυτήν την ομάδα είναι αποδεκτή η διαπαιδαγώγηση με ενσυναίσθηση, με αυτοπειθαρχία, με αυτορρύθμιση, με αυτο- οριοθέτηση, χωρίς τιμωρία, χωρίς τις ξυλιές, χωρίς τράβηγμα μαλλιών και αυτιών. Τα παιδιά μαθαίνουν μιμητικά και όχι με κυρήγματα. Πως θα μάθουμε στα παιδιά μας που περιμένουν να μας μιμηθούν , ότι τα χέρια τα έχουμε για να χαιδεύουμε, και να αγκαλιάζουμε, τ’ αυτιά για να ακούμε , και εμείς οι ίδιοι ακυρώνουμε ότι τους διδάσκουμε;
Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 11 Οκτωβρίου στις 5:29 μ.μ. · Τροποποιήθηκε
Dimitra Mantziori
Dimitra Mantziori Πουθενά στο άρθρο δεν μιλάει για φωνές, ξύλο και αυταρχισμό.Ίσα-ίσα που αναφέρεται σε μια στενή διαρκή σχέση του γονέα με το παιδί του που στηρίζεται στην αγάπη και στην τρυφερότητα και επιπλέον διατείνεται όλα αυτά που αυτή η ομάδα ενστερνίζεται. Έτσι τουλάχιστον το εξέλαβα εγώ και για αυτό τον λόγο θέλησα να το μοιραστώ με την ομάδα.
Δεν μου αρέσει · Απάντηση · 1 · 11 Οκτωβρίου στις 4:13 π.μ. · Τροποποιήθηκε
Βούλα Γκάντσιου
Βούλα Γκάντσιου Ευχαριστούμε Dimitra Mantziori για τις διευκρινήσεις σου! Φυσικά ούτε εσύ στο σχόλιο σου, ούτε το άρθρο γράψατε θετικά για τις αντιαυταρχικές μεθόδους που ακολουθούν κάποιοι γονείς. Αλλά επίσης πολλοί γονείς θεωρούν την πειθαρχία μέσο σωστής διαπαιδαγώγησης! Με την ευκαιρία του άρθρου που ανάρτησες έγραψα και για τις υπόλοιπες αντιαυταρχικές μεθόδους που είμαστε αντίθετοι ως μέθοδο ανατροφής!
Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 11 Οκτωβρίου στις 2:23 μ.μ. · Τροποποιήθηκε
Irene Iordanopoulou
Irene Iordanopoulou Εμενα μου φαινεται σαν κεκαλυμενη πειθαρχια..Μονο η λεξη μου κανει στρατο κι οχι γονεΪκοτητα..το οτι το παιδι ξςχασε το φαγητο του και γω αφησα να το ξεχασει η δε του το πηγα,ωστε να μαθει τη συνεπεια της πραξεως του ,δεν εχει να κανει για μενα ,ουτε με αγαπη ουτε με αυτορρυθμθση ιυτε με γονεικη ευθυνη..επισης η αυτορυθμιση και η αυτοριοθετηση ερχεται μεσα απο τη μιμηση και οχι απο την καθοδηγηση και την ευγενθκη πειθαρρχια απο αγαπη…δε ξςρω ανν ειναι μςταφρασμενο κειμενο αλλα σιγουρα ,ειναι απι ψυχολογο συμπεριφοριστη μεταφερομενο..Τελευταια πολλοι συμεριφοριστες γραφουν ετσι ωραιοποιημενα περι ανατροφης με θετικη πειθαρχια κ τετοια για να ξαναμπουν στο παιχνιδι!Καταρχας εκει που λεει να εχουμε καλη σχεση με το παιδι λεει “ωστε να θελει να μας ευχαριστει απο μονο του” 1ο φαουλ..Το παιδι δε πρεπει ποτε να θελει να ευχαριστει τον γονιο!Σε καμια περιπτωση..Πρεπει να ειναι ο εαυτος του κ εμεις να το αποδεχομαστε πληρως ακομη κ αν ειναι “κακο”παιδι κατα την κοινη αποψη!Positive Parenting λεει..Δλδ το αλλο ποιο ειναι το negative;;Δε μου καθεται καλα!Επισης παλι μιλαει για κανονες που θετουν οι γονεις κ που το παιδι μπορει να μη δεχτει πφφ χιλιοσυζητημενο θεμα..Κ προς το τελος με το δωματιο μου φαινεται χειριστικο..
Δεν μου αρέσει · Απάντηση · 1 · 11 Οκτωβρίου στις 4:48 μ.μ.
Βούλα Γκάντσιου
Βούλα Γκάντσιου Θα συμφωνήσω Irene Iordanopoulou ως προς την αυτορρύθμιση και την αυτοπειθαρχία. Ας διδάξουμε τα παιδιά μας μιμητικά και χωρίς κηρύγματα. Με την πειθαρχία τις εντολές και τα όρια τα παιδιά αντιδρούν όπως και οι ενήλικες. Μπείτε στη θέση του παιδιού και κάντε εικόνα το σύντροφός σας να σας ζητά να πειθαρχήσετε σε δικές του εντολές! Πως θα νιώθατε και είμαι σίγουρη πως αν στην αρχή υπακούατε στις εντολές του, θα είχατε θυμό γι’ αυτόν και δεν θα εκτελούσατε τις εντολές του όταν δεν ήταν μπροστά. Ας αναρωτηθούμε: Θέλουμε παιδιά υποτελή και θυμωμένα που ακούν στις εντολές μας ή παιδιά ευτυχισμένα και ελεύθερα;
Μου αρέσει! · Απάντηση · 2 · 11 Οκτωβρίου στις 9:31 μ.μ. · Τροποποιήθηκε
Dimitra Mantziori
Dimitra Mantziori Και μια και αναφερθήκατε αγαπητή Βούλα Γκάντσιου στο σύντροφο θα πρέπει όλοι μας να μην ξεχνάμε πως στην διαπαιδαγώγηση και ανατροφή του παιδιού χρειάζονται και οι δύο γονείς. Όσο αγάπη και ενσυναίσθηση να έχει ο ένας γονιός δεν αρκεί όταν οι προσπάθειες του είναι μονομερείς είτε λόγω έλλειψης συμμετοχής είτε λόγω έλλειψης κοινής γραμμής από τον/την σύζυγό του. Η συντροφικότητα- γάμος είναι ένα τανγκό που για να είναι τεχνικά άψογο και εκτελεσμένο με το ανάλογο συναίσθημα απαιτεί δύο και συγχρονισμό. Ευτυχισμένα παιδιά ανατρέφονται από γονείς που λειτουργούν ως ομάδα και αυτό αποτελεί συνειδητή επιλογή τους και όχι καταναγκασμό ή υποχρέωση. Βέβαια όλα αυτά είναι ένα άλλο κεφάλαιο από μόνο του… απλά με τα γραφόμενα σας μου δώσατε την ευκαιρία να κάνω μία μικρή νύξη.
Δεν μου αρέσει · Απάντηση · 1 · 11 Οκτωβρίου στις 8:37 μ.μ.
Βούλα Γκάντσιου
Βούλα Γκάντσιου Συμφωνώ μαζί σου Dimitra Mantziori . Όλα τα μέλη μιας οικογένειας είναι μια ομάδα με τα ίδια δικαιώματα ! Ακόμα και τα μικρά παιδιά θα ήταν καλό να τα θεωρούμε ισότιμα και να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τις ανάγκες τους!!!
Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 11 Οκτωβρίου στις 9:35 μ.μ.
Βούλα Γκάντσιου
Βούλα Γκάντσιου Dimitra Mantziori Πολύ καλή η ιδέα σου να κάνεις ανάρτηση για τις σχέσεις παιδιών με τους γονείς τους μέσα στο οικογενειακό πλαίσιο! Θα περιμένουμε να ανεβάσεις το πολύ ενδιαφέρον θέμα!
Μου αρέσει! · Απάντηση · 11 Οκτωβρίου στις 9:40 μ.μ.
Βούλα Γκάντσιου
Βούλα Γκάντσιου Μου άρεσε από το άρθρο η παράγραφος: ” Μέσα από τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το παιδί σας, θα μάθει και εκείνο να αντιμετωπίζει τον εαυτό του
Αν είστε σκληροί μαζί του θα αντιμετωπίζει και εκείνο με σκληρότητα τον εαυτό του. ” Αλλά και προσοχή όπως επι…Δείτε περισσότερα
Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 11 Οκτωβρίου στις 9:43 μ.μ.
Irene Iordanopoulou
Irene Iordanopoulou Στο βιβλιο που ανεβασα φωτο σημερα “Τα μυστικα του αποτελεσματικου γονεα”,λοιπο,λεει οτι κακως τοσα χρονια λεμε αυτη την καραμελα “οι γονεις πρεπει να εχουν κοινο μετωπο ως προς το παιδι”!Απο μονη της η φραση λεει οτι ειμαστε 2 εναντιον ενος!Πολυ αδικο…Δείτε περισσότερα
Μου αρέσει! · Απάντηση · 11 Οκτωβρίου στις 11:00 μ.μ.

Advertisements