Ποιες είμαστε και τι κάνουμε

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece [προφέρεται Λα Λέτσε Λιγκ] (www.lllgreece.org) είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο και εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού La Leche League International (www.llli.org).

Η LLLI που ιδρύθηκε το 1956 στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαθέτει ομάδες σε 68 χώρες παγκοσμίως και θεωρείται η μεγαλύτερη και παλαιότερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο που συμβουλεύει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization) και τη UNICEF για θέματα σχετικά με το θηλασμό.

Η LLL πλαισιώνεται σε διεθνές επίπεδο από μια Επιστημονική Επιτροπή (Health Advisory Council), η οποία αποτελείται από 40 περίπου ειδικούς επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο (γιατρούς, ψυχολόγους, μαίες, διαιτολόγους, κ.ά.) και το έργο της είναι να συμβουλεύει την οργάνωση σε ιατρικά θέματα και να αξιολογεί τις τελευταίες έρευνες και το πληροφοριακό υλικό της LLL.

Οι Σύμβουλοι Θηλασμού της LLL (LLL Leaders) είναι πρώτα απ’ όλα μητέρες με πείρα πάνω στο θηλασμό, που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά μέσα στο Διεθνή Σύνδεσμο για να μπορούν να βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και εκτός από τις Mηνιαίες Συναντήσεις δέχονται και τηλεφωνήματα από μητέρες.
Η Αποστολή μας είναι:
Να βοηθάμε τις μητέρες σε όλο τον κόσμο να θηλάσουν, προσφέροντας υποστήριξη και ενθάρρυνση από μητέρα σε μητέρα, πληροφόρηση και εκπαίδευση, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του θηλασμού ως βασικού παράγοντα για την υγιή ανάπτυξη του μωρού και της μητέρας.
(Πηγή: LLLI Policies and Standing Rules Notebook, May 89; rev Apr 93)

Ο Σκοπός μας
Η La Leche League ιδρύθηκε για να δώσει πληροφορίες και ενθάρρυνση, κυρίως μέσα από την προσωπική βοήθεια, σε όλες τις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα μωρά τους. Ενώ συμπληρώνει τη φροντίδα του γιατρού και άλλων επαγγελματιών υγείας, αναγνωρίζει τη μοναδική σημασία που έχει μια μητέρα που βοηθάει μια άλλη να αντιληφθεί τις ανάγκες του παιδιού της και να μάθει τον καλύτερο τρόπο για την εκπλήρωση αυτών των αναγκών.

Η LLL πιστεύει ότι ο θηλασμός, με τα πολλά σημαντικά σωματικά και ψυχολογικά πλεονεκτήματά του, είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό και τη μητέρα και είναι ο ιδανικός τρόπος για να θέσει καλές βάσεις στη σχέση γονέα-παιδιού. Η στοργική βοήθεια και η υποστήριξη του πατέρα επιτρέπει στη μητέρα να επικεντρωθεί στη μητρότητα, έτσι ώστε από κοινού οι γονείς να αναπτύξουν στενές σχέσεις που ενισχύουν την οικογένεια και συνεπώς ολόκληρη τη δομή της κοινωνίας.

H LLL πιστεύει επιπλέον ότι η μητρότητα μέσω του θηλασμού βαθαίνει την κατανόηση και την αποδοχή των ευθυνών και των ωφελειών του ιδιαίτερου ρόλου της μητέρας στην οικογένεια. Όπως μια γυναίκα ωριμάζει μέσω της μητρότητας, έτσι ωριμάζει και ως ανθρώπινο ον και κάθε άλλος ρόλος που μπορεί να έρθει στη διάρκεια της ζωής της εμπλουτίζεται με τις ιδέες που έχει αποκτήσει από τις εμπειρίες της ως μητέρα.

Ο Σκοπός της La Leche League είναι σαφής. Αυτή η προσήλωση στο σκοπό της δεν αποκλείει την αλληλεπίδρασή της με άλλους οργανισμούς που συγκλίνουν με αυτό το στόχο, αλλά η La Leche League θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να μην συνταχθεί υπέρ άλλου σκοπού, όσο αξιόλογος κι αν είναι αυτός.

Θηλασμός: Ένα δώρο αγάπης που διαρκεί μια ζωή
Θηλασμό : Μια επένδυση για όλη την οικογένεια
Θηλασμό : Δικαίωμα κάθε μωρού, προνόμιο κάθε μητέρας
Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece : 210 600 32 49

Διεθνής Σύνδεσμος Θηλασμού – La Leche League International : http://www.llli.org
Υποστήριξη από μητέρα προς μητέρα !

Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας (Terms of Use)΄

http://www.lllgreece.org

Advertisements