Katerina Rokidou Γι αυτό όταν αντιληφθούμε ότι κάτι δεν πάει καλά πρέπει να κινητοποιηθούμε νωρίς ζητώντας βοήθεια…. Η εργοθεραπεία βοηθάει σε τέτοια θέματα!!!!
26 Αυγούστου στις 2:53 μ.μ. · Δεν μου αρέσει · 1

Βούλα Γκάντσιου Δυστυχώς η άρνηση για ότι κακό μας συμβαίνει είναι πιο συχνό φαινόμενο στους γονείς που δεν θέλουμε να παραδεχθούμε ότι, το παιδί μας έχει κάποιο πρόβλημα. Όταν αντιληφθούμε και παραδεχτούμε ότι, κάτι δεν πάει καλά με την ανάπτυξη του παιδιού μας μπορεί να περάσει πολύτιμος χρόνος και να έχει γίνει μεγαλύτερο κακό. Το πιο εύκολο είναι να βάλουμε ταμπέλες στο παιδί μας είναι τεμπέλης, κυκλοθυμικός, αντικοινωνικός από το να το πάμε στον ειδικό επιστήμονα.
26 Αυγούστου στις 5:39 μ.μ. · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει! · 1

Georgia Tsakalidou Η αρνηση ειναι μια φαση που περνανε σχεδον ολοι οι γονεις που τα παιδακια τους εχουν θεματα.Δεν νομιζω οτι αυτο τους κανει κακους γονεις.Ειναι παντα ευκολο να βλεπουμε οι τριτοι αλλα οταν εισαι μεσα στο προβλημα τα πραγματα αλλαζουν.
26 Αυγούστου στις 5:13 μ.μ. · Δεν μου αρέσει · 2

Natasa Bacharidou Ειναι απόλυτα φυσιολογικό οι γονείς να περνάνε τη φάση της άρνησης και φυσικά αυτο δε τους χαρακτηρίζει ως κακούς γονείς και ούτε κάποιος μπορει να τους κρίνει! Τα τελευταία χρονια μιλάμε για τη ´πρώιμη παρέμβαση ´ τη παρέμβαση δλδ στη κρίσιμη ηλικία κατω του 1ος έτους οπου ο εγκέφαλος των παιδιών δημιουργεί τις πρώτες συνδέσεις (ωσεις, οπως λέγονται) που αφορούν διάφορες λειτουργίες και πραγματικά εχει πολυ μεγάλη σημασία σε αυτή τη περίοδο να παρέμβεις σε αυτή τη διαδικασία! Όμως ποτέ δεν ειναι αργά! Σημασία εχει ότι τωρα πια δεν αφήνουμε τα πράγματα στη τύχη τους κ ετσι βοηθάμε τα παιδιά να γίνουν ποιο λειτουργικά κ να βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής τους κ τωρα κ στο μέλλον!
26 Αυγούστου στις 8:23 μ.μ. · Δεν μου αρέσει · 3

Georgia Tsakalidou Ευτυχως τωρα υπαρχει τροπος να βοηθηθουν αρκετα παιδια με διαφορα προβληματα.Το αγορι μου ειναι ενα απο αυτα τα παιδια που απο νεογνο πηρε την καταλληλη βοηθεια μεχρι και τωρα που ειναι 19 μηνων.Υπομονη και υπομονη με πολλη αγαπη!!!!
26 Αυγούστου στις 8:43 μ.μ. · Δεν μου αρέσει · 3

Katerina Rokidou Πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα λέγοντας μικρό είναι ακόμη, έλα μωρέ έχει πιο αργούς ρυθμούς… Σε συνδιασμό με νηπιαγωγούς που δεν είναι ικανοί να εντοπίσουν θέματα και ακόμη χειρότερα από δασκάλους στο Δημοτικό χάνεται πολύτιμος χρόνος…. Ποτέ όμως δεν είναι αργά να βοηθήσουμε τα παιδιά μας! Κι εγώ πιστεύω όταν σε θορυβήσουν και σου πουν ψάξτο ελάχιστοι είναι οι γονείς που δεν το αποδέχονται ή αδιαφορούν!!! Αλλωστε πιστεύω ότι το ένστικτο της μάνας ποτέ δεν ξεγελά!!!!!
26 Αυγούστου στις 11:49 μ.μ. · Δεν μου αρέσει · 2

Βούλα Γκάντσιου Σαφώς Georgia Tsakalidou δεν είναι κακοί γονείς αυτοί που έχουν άρνηση σε κάποιο πρόβλημα του παιδιού τους. Υπάρχουν .γονείς που από άγνοια δεν καταλαβαίνουν αν είναι πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης ή είναι κάτι που θα περάσει από μόνο του. Άλλοι γονείς δεν μπορούν εύκολα να διαχειριστούν ένα πρόβλημα και το αγνοούν ή το μεταθέτουν σε άλλους ή αναβάλουν συνέχεια την διευθέτηση του.ή έχουν αυτό που στην ψυχολογία λένε χαμηλή αντοχή στην ματαίωση. Αυτό σημαίνει ότι νιώθουν ότι δεν θα έπρεπε να υπόκεινται σε απογοητεύσεις, άβολες καταστάσεις ή ενοχλήσεις. Το συναίσθημα της ματαίωσης είναι απολύτως ανθρώπινο. και ο άνθρωπος θέλει να αποφεύγει τον σωματικό ή ψυχικό πόνο.
26 Αυγούστου στις 11:57 μ.μ. · Μου αρέσει! · 1

Natasa Bacharidou Βούλα Γκάντσιου εχεις απόλυτο δίκιο! Η αλήθεια ειναι οτι υπάρχει έλλειψη πληροφόρησης προς τους γονείς! Κανονικά τα παιδιά θα έπρεπε να εξετάζονται αναπτυξιακά οπως εξετάζονται και παθολογικά δλδ απο πολυ μικρή ηλικία, απο τη 1η κιολας επίσκεψη στο παιδίατρο και οπως παρακολουθούν τη σωματική τους ανάπτυξη να παρακολουθούν κ την αναπτυξιακή εξέλιξη! Κατι που μπορούν να συμβουλεύονται οι γονείς ειναι το βιβλιαριο του παιδιού οπου σε κάποιο σημείο παραθετονται τα αναπτυξιακά ορόσημα!
27 Αυγούστου στις 12:07 π.μ. · Δεν μου αρέσει · 2

Βούλα Γκάντσιου Natasa Bacharidou μπορεί να εξετάζει τα παιδιά αναπτυξιακά ο παιδίατρος ή υπάρχει ειδικός αναπτυξιολόγος; Είναι ειδική εξέταση που πρέπει να την ζητήσεις από τον παιδίατρο; Γράψε λεπτομέρειες για τους γονείς που έχουν μικρούλια
27 Αυγούστου στις 12:44 π.μ. · Μου αρέσει! · 1

Georgia Tsakalidou Μια συμβουλη φιλικη,αν κατι σας προβλιματιζει αμεσως σε αναπτυξιολογο η παιδοψυχιατρο μην μενετε στη γνωμη μονο του παιδιατρου!!!
27 Αυγούστου στις 8:11 π.μ. · Δεν μου αρέσει · 2

Natasa Bacharidou Η αναπτυξιακή εξέταση περιλαμβάνει διάφορα test κι ο κάθε γιατρός επιλέγει κάποιο αλλά κυρίως βασίζεται στη παρατήρηση των κινήσεων και της συμπεριφοράς. Ο γιατρός δλδ παρατηρεί τι κάνει το παιδί, αν είναι η κατάλληλη περίοδος να το κάνει αλλά και πως το κάνει. Για να απαντήσει κανείς στο “πως” δλδ στη ποιότητα της κίνησης θέλει αρκετό χρόνο να παρατηρεί το παιδί, σε διάφορες θέσεις και απαιτεί αρκετή εξοικείωση για να καταλάβει κάποιος τις αποκλίσεις της κίνησης. Οπότε αρκούμαστε στο τι κάνει το παιδί κι αν είναι η κατάλληλη περίοδος. Σίγουρα ένας αναπτυξιολόγος είναι ποιο ειδικός για να εξετάσει αναπτυξιακά ένα παιδί αλλά δεν είναι εφυκτό να παρακολουθούν τα παιδιά πολλοί γιατροί αλλά ένας. Οπότε ο παιδίατρος θέλω να πιστεύω ότι είναι σε θέση να διαπιστώσει εάν ένα παιδί κατακτά έγκαιρα τα αναπτυξιακά ορόσημα. Τις περισσότερες φορές βέβαια οι γονείς που είναι καλά ενημερωμένει μπαίνουν στη διαδικασία να το ψάξουν περισσότερο!!
27 Αυγούστου στις 8:54 π.μ. · Δεν μου αρέσει · 3

Natasa Bacharidou αυτή είναι μία εικόνα που χωρίς πολλές λεπτομέριες δίχνει την εξέληξη της αδρής κίνησης των βρεφών χρονολογικά. Μη σας τρομάζουν οι χρόνοι κατάκτησης των οροσήμων, οι αναπτυξιολόγοι δίνουν περιθώριο 2–3 μήνες παραπάνω
Φωτογραφία της Natasa Bacharidou. με τις φάσεις υγιούς ανάπτυξης

Advertisements