Βούλα Γκάντσιου
19 Ιουλίου στις 5:13 μ.μ.
Σούπερ Μαμάδες, πως αντιμετωπίζετε το παιδί σας αν έρθει και σας παραπονεθεί ότι ο φίλος του του συμπεριφέρθηκε απαίσια; Για παράδειγμα χρησιμοποιείτε εκφράσεις του τύπου: “ηρέμησε, αύριο θα το δεις με άλλο μάτι”, “σταμάτα δεν μπορώ να ακούω βλακείες”. “Αύριο πάλι μαζί θα είστε”, “κάνετε σαν παιδιά της πρώτης δημοτικού”, “συνέχεια έτσι σου κάνει. Να βρεις άλλον φίλο.” Μήπως θα ήταν καλύτερα να μπαίναμε στην θέση του, για να δούμε πως αισθάνεται; Μήπως θα ήταν καλύτερα να ακούσουμε τι έχει να μας πει;
Περιμένω τις απόψεις σας κορίτσια.
Μου αρέσει! Σχολιάστε
Αρέσει στους Ρενα Καραμανωλη, Μαίρη Γοριδάρη, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ και σε 4 ακόμη.

Irini Georgala Το να του πούμε όλα τα παραπάνω, απλά ακυρώνει το συναίσθημα του παιδιού, και δίνει σ’ εμάς την εντύπωση πως πραξαμε το καθήκον μας. Ουσιαστικά βοηθούν εμάς, όχι το παιδί. Το παιδί έχει ανάγκη κάποιον να το ακούσει, και πιθανόν και κάποιον να το βοηθήσει να βρει λύσεις.
19 Ιουλίου στις 5:16 μ.μ. · Δεν μου αρέσει · 4

Αναστασία Ωμέγα Συμφωνώ…. πιστεύω πως ειναι σημαντικο να δείξουμε στο παιδί οτι καταλαβαίνουμε και συμπάσχουμε με το συναίσθημά του ”καταλαβαίνω πώς νιοθεις, κι εγώ στη θέση σου θα πειραζόμουν…. τι νομίζεις οτι φταίει που έγινε αυτό?? τι θα ήθελες να του πεις?……” Να δώσουμε την ευκαιρια στο παιδι να αναλογιστεί το προβλημα του, να καταλαβει την ιδια του την αντιδραση και να μπει στη διαδικασία να ενδιαφέρεται να λύνει τα προβλήματα του με δίκαιο τρόπο…..με μια σύντομη συζητηση να του δείξουμε πως είμαστε κοντα του και μπορεί να μας εμπιστεύεται…. Νομίζω πως πάντα αξίζει το χρονο και τον κοπο να αφησουμε καποια απο τις δουλειές μας για να ασχοληθούμε με ενα προβλημα ασημαντο για εμας αλλα πολυ σημαντικο για το παιδι μας. ΠΡΩΤΑ ΟΜΩς ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΤΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΤΗΝ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ.
26 Ιουλίου στις 2:47 μ.μ. · Τροποποιήθηκε · Δεν μου αρέσει · 2

Αρχείο ΣούπερΜαμάδες

Advertisements