Σούπερ Μαμάδες με τα Σούπερ Παιδάκια σας.
Η σύγχρονη παιδοψυχολογία υποστηρίζει ότι, το μωρούλι μας μπορεί να κοιμάται μαζί με τους γονείς του, στο ίδιο κρεβάτι όσο διάστημα το επιθυμεί και νιώθει καλά.
Τι πιο όμορφο από το να κοιμάται το παιδί ανάμεσα στα δύο πιο αγαπημένα του πρόσωπα και να νιώθει απέραντη ασφάλεια!!!!!
Μανούλες κλείστε στην αγκαλιά σας το μωρούλι σας και αυτό θα σας ανταμείψει με την αγάπη του και το χαμόγελο του!
Βούλα

Ποια η γνώμη σας για τον εκφοβισμό ή όπως έγινε γνωστό το φαινόμενο και στην Ελληνική κοινωνία ως bullying ;
Σας παραθέτω μερικά παραδείγματα για να δείτε πόσοι άνθρωποι ασκούν εκφοβισμό στα παιδιά σας, αν εσείς δεν τα θωρακίσεται με αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, και δεν τα διδάξετε να σέβονται και να αγαπούν τον εαυτό τους !
Ο Δημήτρης έχει δύο γονείς που δεν αγαπιούνται πια και ξεσπούν καθημερινά στο παιδί τους με φωνές, βρισιές και χαστούκια. Ο Δημήτρης φοβάται την οργή τους και ντρέπεται όταν του συμπεριφέρονται βίαια και τον προσβάλλουν μπροστά σε κόσμο.
Οι γονείς του Γιώργου πιστεύουν ότι το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο και κτυπούν το παιδί τους για να το συνετίσουν. Το απειλούν πως αν δεν γίνει ΆΝΘΡΩΠΟΣ θα τρώει ξύλο και θα τον στέλνουν μόνο στο δωμάτιο του να σκέφτεται τα λάθη του!!!!
Οι γονείς της Άννας την αποκαλούν συχνά βλαμμένη γιατί δεν καταλαβαίνει τα μαθηματικά, την φωνάζουν τεμπέλα γιατί δεν συμμαζεύει το δωμάτιο της
και ότι είναι χοντρή και δεν θα βρίσκει αγόρι αν δεν κόψει το φαγητό.
Η μητέρα της Αγγελικής συγκρίνει καθημερινά την Αγγελική με την αδελφή της και τις συμμαθήτριες της, οι οποίες είναι πολύ καλύτερες της σε όλα. Δεν βρίσκει τίποτα θετικό στην Αγγελική και έτσι η Αγγελική νιώθει ότι δεν αξίζει τίποτα. ΄
Ο Ηλίας είναι ένα παιδί που ήρθε πριν λίγα χρόνια από την Αλβανία με τους γονείς του. Στο σχολείο που φοιτά, δεν είναι ο αγαπημένος μαθητής των καθηγητών του, γιατί δεν είναι καλός μαθητής . Ο Ηλίας είναι πολλές φορές αφηρημένος και δεν πηγαίνει διαβασμένος στο σχολείο. Μερικοί καθηγητές τον ειρωνεύονται και τον προσβάλλουν . Τον απειλούν πως θα τον αφήσουν στην ίδια τάξη και θα φωνάξουν τους γονείς του. Δεν κάνουν όμως τον κόπο να πλησιάσουν τον Ηλία που ζει ένα δράμα στο σπίτι του, γιατί ο πατέρας του είναι αλκοολικός και η μάνα τους δουλεύει καθαρίστρια. Έτσι ο Ηλίας φοβάται όταν ο πατέρας του γυρίζει στο σπίτι πιωμένος και δεν είναι η μάνα του στο σπίτι.
Τι λέτε μόνο τα παιδιά ασκούν εκφοβισμό (bullying )σε κάποια άλλα παιδιά;
Μήπως ασκούν εκφοβισμό (bullying ) καιοι εκπαιδευτικοί σε κάποια παιδιά;
Μήπως τον μεγαλύτερο εκφοβισμό (bullying)τον ασκούν οι ίδιοι οι γονείς στα παιδιά τους με τις τιμωρίες, με τις ταμπέλες , το ξύλο, τον φόβο;
Μήπως το μεγαλύτερο κακό στα παιδιά το κάνουν οι αγαπημένοι του άνθρωποι, που αντί ν α το προστατεύουν από κάθε μορφή βίας , την ασκούν οι ίδιοι ;
” Βούλα Γκάντσιου ”

Advertisements