Δεν συναντηθήκαμε για να υποφέρουμε μαζί, αλλά για να βαδίζουμε ο ένας πλάι στον άλλον τον δρόμο της ζωή μας. Αν δεν μπορούμε με τίποτα να γελάμε μαζί, δεν υπάρχει συνάντηση, δεν υπάρχει σχέση.

Χόρχε, ο Δρόμος της Ευτυχίας

 

“Είναι αλήθεια ότι κανείς δε μπορεί να κάνει πάντα αυτό που θέλει, αλλά ο καθένας μπορεί να ΜΗΝ κάνει ΠΟΤΕ αυτό που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.”

Jorge Bucay

 

Αν νιώσω ασήμαντος θα θυμηθώ τους στόχους μου..
Όταν θα χαίρομαι με τις μέρες της επιτυχίας μου..
θα θυμάμαι και τις μέρες ντροπής μου.
Όταν θα νιώθω γεμάτος δύναμη..
θα προσπαθώ να σταματήσω τον άνεμο..
Όταν θα έχω πολλά πλούτη..
θα θυμάμαι τα στόματα που πεινούν..
Όταν θα νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια..
θα θυμάμαι τις στιγμές αδυναμίας μου..
Όταν θα αισθάνομαι ότι τα χαρίσματα μου δεν βρίσκουν ταίρι..
θα κοιτάζω τα άστρα!!
“Σήμερα θα είμαι εγώ ο αρχηγός των συναισθημάτων μου”

~Jorge Bucay~

 

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να μην υποφέρουμε “περισσότερο”, δεν είναι να αγαπάμε “λιγότερο”, αλλά να μάθουμε, όταν φτάνει η στιγμή του αποχωρισμού ή της απώλειας, να μη μένουμε κολλημένοι σ αυτό που δεν υπάρχει πια.
Να χαιρόμαστε τη στιγμή, όσο διαρκεί, και να προσπαθούμε να την κάνουμε όσο γίνεται καλύτερη. Να ζούμε ρισκάροντας κάθε λεπτό της ζωής μας.
Τέλος, να μη ζήσουμε αύριο με τη σκέψη στη σημερινή μέρα που ήταν τόσο ωραία, γιατί αύριο θα έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε ό,τι φέρει το αύριο.
Και θα προσπαθήσουμενα το κάνουμε κι αυτό εξίσου ωραίο.

Jorge Bucay

 

” Ξερω οτι η ζωή, η αληθινή, είναι το άθροισμα εκείνων των στιγμών που, μολονότι φευγαλέες, μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε το συντονισμό μας με το σύμπαν”

J.Bucay

 

Έχει καθοριστική σημασία για οποιαδήποτε σημαντική σχέση να μπορεί ο άλλος να με συντροφεύει -επίσης και κυρίως- στις πιο χαρούμενες στιγμές, γιατί μόνον έτσι θα μπορεί να είναι παρών και στις κρίσιμες

Jorge Bucay, ο Δρόμος της Ευτυχίας

 

Αν νιώθεις ικανός να δίνεις χωρίς να περιμένεις πληρωμή, ποτέ κανένας δεν θα σου αφήσει απλήρωτο χρέος, διότι απλά κανένας δεν θα σου χρωστάει τίποτα

Χορχε Μπουκαι

 

Τι καλά που θα ήταν να μπορεί κανείς να μάθει πως αυτό που δίνει νοημα στη σπορά ειναι η δυνατότητα να την χαρείς, ή να μπορείς να την μοιραστείς, ή να μπορείς να την παραχωρήσεις σε κάποιον άλλο για να τη χαρεί.

Jorge Bucay, Ο δρόμος της Ευτυχίας

 

Τι καλά που θα ήταν να μπορεί κανείς να μάθει πως αυτό που δίνει νοημα στη σπορά ειναι η δυνατότητα να την χαρείς, ή να μπορείς να την μοιραστείς, ή να μπορείς να την παραχωρήσεις σε κάποιον άλλο για να τη χαρεί.

Jorge Bucay,  ο Δρόμος της Ευτυχίας

Η σοφία της Ανατολής προτείνει να μιλάμε λιγότερο μ΄αυτούς που πιο πολύ απαξιώνουμε. Με το ν’ ακούς λίγο – κι ακόμα λιγότερο τους ανήθικους με τα παχιά λόγια, τα γεμάτα μίσος και διακρίσεις -, με το να χάνεις λιγότερο χρόνο ακούγοντας ανοησίες, με το να είσαι πιο επιλεκτικός, θα μπορέσεις σύντομα να νιώσεις μια αίσθηση καθαρότητας και εξαγνισμού, μια πνευματική ανύψωση που δεν είχες ονειρευτεί ποτέ.

Jorge Bucay
” Από την άγνοια στη σοφία”