Tags

Eρωτεύτηκα έναν μικρότερο μου!
Αρκετές γυναίκες, ερωτεύονται νεώτερους άντρες χωρίς να έχουν τα ταμπού των περασμένων χρόνων και τις ενοχές που ένιωθαν μέσα σε μία τέτοια σχέση.
Ο έρωτας όμως είναι ένα συναίσθημα που μας δίνει ενέργεια και ευτυχία, και μας συνεπαίρνει! Ακόμα και αν το αντικείμενο του πόθου μας, μοιάζει απαγορευμένο ή λάθος, εμείς δεν καταφέρνουμε να αντισταθούμε, παρά τους φόβους μας, τις αντιρρήσεις, τα πρέπει ή τις προκαταλήψεις μας.
Η Ειρήνη είναι μία νέα γυναίκα 37 ετών και μου μίλησε για τον έρωτα που ένιωσε για ένα πολύ μικρότερο της άντρα γύρω στα 25.
Δεν μπορούσε ούτε να σκεφτεί ότι θα ερωτευόταν έναν τόσο νεώτερο άντρα. Οι μέχρι τώρα σχέσεις της, ήταν με άντρες μεγαλύτερους 4-5 χρόνια ή συμφοιτητές από το πανεπιστήμιο.

H μαρτυρία της φίλης Ειρήνης είναι αποκαλυπτική και μας μιλά με όλη την ειλικρίνια  που της δίνει η ανωνυμία μέσα από το διαδίκτυο.

Η εξομολόγηση.
” Όταν γνώρισα τον Μάριο, σε μιά φιλική παρέα, δεν σκέφτηκα ούτε για αστείο ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι μεταξύ μας από μία απλή γνωριμία. Ο Μάριος ήταν ένα όμορφο παλικάρι 25 χρονών μόνο και εγώ 37.                   Το ενδιαφέρον που έδειξε για μένα ήταν τόσο διακριτικό και όμορφο που μ’ έκανε να νιώθω νέα και επιθυμητή!

Έτσι με την διακριτική επιμονή του και τις παραινέσεις των φίλων μου, που επέμεναν ότι δεν είναι τόσο κακό να βγώ μαζί του για ένα ποτό, δέχτηκα την πρόταση του να πάμε σ’ ένα ήσυχο ταβερνάκι κοντά στη θάλασσα.               Δέχτηκα με μεγάλη χαρά, αλλά από την άλλη σκεφτόμουν, τι δουλειά έχω εγώ να βγώ με αυτόν τον τόσο μικρότερο μου άντρα.

Ήθελα να φύγω τρέχοντας, αλλά από την άλλη ήταν τόσο όμορφα όλα γύρω μου! Μπορεί να ήταν η  Άνοιξη, η θάλασσα που έσκαγε το κύμα της στα βράχια, η γοητεία αυτού του άντρα που με φλέρταρε με τόσο ωραίο και γλυκό τρόπο! Ήμουν πολύ μπερδεμένη, αλλά δεν άργησαν οι αντιστάσεις μου να με εγκαταλείπουν μετά από ένα τόσο όμορφο βράδυ του Μάη!

Ήταν σαν να έδινα μιά ευκαιρία σε μένα, να νιώσω έρωτα, να αφεθώ και ν’ απολαύσω, παρά μία παράδοση στην επιθυμία του Μάριου να με κατακτήσει!

Τις επόμενες ημέρες μιλάγαμε ώρες στο τηλέφωνο και περνούσαμε πάρα πολύ ωραία μαζί, αλλά τις ώρες που ήμουν μόνη ένιωθα τύψεις και σκεφτόμουν πόσο τρελό και αταίριαστο είναι αυτό που κάνω. Άρχισα να παρατηρώ τα ζευγάρια γύρω μου και να βλέπω ότι πολλές γυναίκες της ηλικίας μου, αλλά και μεγαλύτερες να χαίρονται δημόσια και χωρίς φραγμό τις σχέσεις τους με μικρότερους άντρες!                                                                                      Άρχισα να βλέπω με άλλο μάτι την σχέση μου και άρχισα να χαλαρώνω και να αντιμετωπίζω πιο θετικά την σχέση μου με τον Μάριο. Το σημαντικό ήταν, ότι βρίσκαμε πολλά θέματα να συζητήσουμε και μας άρεσαν τα ίδια πράγματα!    Ίσως σε όλα αυτά να παίζει ρόλο το γεγονός ότι, εκείνος είναι πολύ σοβαρός και ώριμος  για την ηλικία του, ενώ εγώ νιώθω πιο νέα και επιθυμητή!

Δεν ξέρω πόσο θα διατηρηθεί η σχέση μου με τον Μάριο, αλλά και δεν με απασχολεί. Αυτό που θέλω να ζήσω, είναι ο έρωτας που νιώθω για αυτόν τον νέο άντρα όσο γίνεται καλύτερα και απαλλαγμένο από ενοχές!                       Μπορεί κάποια στιγμή να επιθυμήσουμε κάτι πιο συμβατικό ο καθένας για τον εαυτό του, σε σχέση με την ηλικία του. Θα χρειαστεί να κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις αν θέλουμε να είμαστε μαζί. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τους γονείς μας που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και άλλα όνειρα για τα παιδιά τους. Τώρα όμως ζω τον έρωτα μου όσο πιο έντονα και απόλυτα μπορώ! ”

Ευχαριστώ την Ειρήνη που μας κατέθεσε την εμπειρία της και τις σκέψεις της, για ένα θέμα που από πολλούς θεωρείται ταμπού.                                 Αν θέλετε να κάνετε σχόλια και να πείτε τη γνώμη σας για το θέμα μπορείτε να κάνετε κάτω στα σχόλια ή στη σελίδα στο facebook Ρώτα τη Σιβυλλα στο www. facebook.com/rotaTISivila