Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΣ!

Ο Δάσκαλος μου είναι ένας νέος άνθρωπος γύρω στα 30…οχι 40….ίσως 50…δεν έχει σημασία άλλωστε, γιατί έχει νεανική ψυχή!

Ξέρω ότι μας αγαπά όλους και δεν ξεχωρίζει τα παιδιά ανάλογα με την οικονομική, η πολιτισμική, η επαγγελματική κατάσταση της οικογένειά τους.

Τα παιδιά που έχουν δυσκολίες στα μαθήματα, τα βοηθάει με ιδιαίτερα φροντιστήρια αφιλοκερδώς.

Ο δικός μου δάσκαλος του δικού μου εκπαιδευτικού συστήματος, δεν παραδίδει μαθήματα Ιστορίας, η Γεωγραφίας, με τις ατελείωτες ονομασίες, χρονολογίες, μάχες και γεγονότα.

Δεν διδάσκει στο μάθημα των θρησκευτικών τον σκοταδισμό,  διότι δεν έχουμε μάθημα θρησκευτικών και δεν παρουσιάζει τον χριστιανισμό ως την μοναδική θρησκεία που θα πρέπει να πιστεύουμε. Ο δικός μας θεός δεν είναι τιμωρός αλλά ο θεός της αγάπης.

Αυτήν την αγάπη που δίδαξε ο Θεός, ο Βούδας, ο Αλλάχ η όποιο άλλο όνομα του δώσουμε.

Ο δικός μου δάσκαλος έχει απεριόριστο χρόνο για να μας μιλήσει για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα, για τον ρατσισμό, τις προκαταλήψεις την δημοκρατία.

Μας διδάσκει για τους συμβολισμούς και τα ιδανικά που εκφράζει η παγκόσμια ιστορία. Τα μεγαλύτερα ιδανικά που μας διδάσκει είναι η <<ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ>> και<< Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ Η ΦΥΛΗΣ>>

Στο μάθημα της Γεωγραφίας μας διδάσκει το σεβασμό για την φύση ,την αγάπη για κάθε έμβιο ον, για τα δάση, τα βουνά και τους ωκεανούς.

Δεν έχει σημασία μας λέει, αν ανήκουν στην Ευρώπη, η στην Αμερική, γιατί όλοι ανήκουμε στον ίδιο πλανήτη που λέγετε <<ΓΗ>>και έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Ο δικός μου δάσκαλος, μας διαβάζει Πλάτωνα, Νίτσε, μας μιλάει για τον Σωκράτη, τον Όμηρο, την Σαπφώ, για όλους τους αρχαίους και σύγχρονους  μεγάλους σοφούς της ανθρωπότητας.

Μας αφήνει ελεύθερη την σκέψη και την βούληση, το δικαίωμα στην επιλογή να αποφασίσουμε τι θέλουμε να μάθουμε.

Μας μιλάει για τέχνη, μουσική, μας προτρέπει να πάρουμε πινέλα και μπογιές για να ζωγραφίσουμε τον κόσμο μας! Μας προτρέπει να μάθουμε μουσικό όργανο, η χορό για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας.

Στο δικό μας σχολείο δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μαθητές. Υπάρχουν ελεύθερα παιδιά με ελεύθερη σκέψη, που δημιουργούμε ανάλογα με τις επιθυμίες μας, τα θέλω μας, και τις κλίσεις μας.

Δίνουμε συχνά θεατρικές παραστάσεις μεγάλων συγγραφέων, στην μικρή θεατρική μας ομάδα, με σκηνοθέτη τον δάσκαλό μας και με ηθοποιούς τους μαθητές του σχολείου μας.

Παίξαμε Μολιέρο, Σαίξπηρ, τον <<ΠΛΟΥΤΟ>>του Αριστοφάνη. Το καλοκαίρι θ’ανεβάσουμε αρχαία τραγωδία στο θεατράκι του σχολείου μας. Τα παιδιά που παίζουν μουσικά όργανα , θα δώσουν μουσική παράσταση και η ζωγράφοι μας, θα εκθέσουν τα έργα τους. Αυτοί που αγαπούν τα μαθηματικά, την φυσική και την χημεία, μελετούν για να λύσουν τις ασκήσεις στα τέστ, που θα εξεταστούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Κάθε εβδομάδα ένας ψυχολόγος έρχετε στο σχολείο και μας κάνει σεμινάρια, πως να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να τον αγαπήσουμε. Αν κάποιο παιδί έχει την ανάγκη να μιλήσει η αν έχει κάποιο πρόβλημα, κάνει ατομικές συνεδρίες με τον ειδικό.

Ο Δάσκαλός μας μας διδάσκει χωρίς να μας κάνει κήρυγμα. Είναι κοντά μας σε κάθε δύσκολη στιγμή κι έχει ένα μεγάλο αυτί να μας ακούει. Δεν μας κρίνει, ούτε μας τιμωρεί.Μας εμπιστεύετε και τον εμπιστευόμαστε. Δεν μας δίνει λύσεις, αλλά μας δείχνει τον τρόπο να τις βρούμε μόνοι μας .

Πάντα μας δίνει επιλογές για να περάσουμε δημιουργικά την ημέρα μας . Όποιος θέλει διαβάζει το βιβλίο που τον ενδιαφέρει από την βιβλιοθήκη του σχολείου. Αλλοι φτιάχνουν κατασκευές  με ξύλο η πηλό. Μερικά παιδιά ασχολούνται με μαστορέματα. Θέλουν να σπουδάσουν μηχανολογία η ηλεκτρολογία και θερμουδραυλική. Ο Δάσκαλός μας μας λέει να σπουδάσουμε  ότι θέλουμε και να ασκήσουμε το επάγγελμα που θα μας κάνει ευτυχισμένους.

Κανένας δεν βαριέται στο δικό μου σχολείο. Στα διαλλείματα πηγαίνουμε για κάποιο άθλημα όταν εχει καλό καιρό, η παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια, τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Κανένας δεν έχει άσχημα συναισθήματα για τον δασκαλό μας, αλλά και για κανέναν συμμαθητή του.

Η οργή , το μίσος, η βία είναι άγνωστες λέξεις στο δικό μου σχολείο. Κανείς δεν ασκεί βία γιατί κανείς δεν έχει εξουσία και κανείς δεν νιώθει ανώτερος από τον άλλο.

Το δικό μου σχολείο είναι ένα ελεύθερο σχολείο και όλοι είμαστε ελεύθεροι στην σκέψη και στην επιλογή για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε στην ζωή μας , γιατί η ζωή μας ανήκει.

Ο Δάσκαλος μου θα είναι πάντα στην καρδιά μου ως φωτεινό παράδειγμα ενός  ευτυχισμένου ανθρώπου που αγαπά τον άνθρωπο και θέλει να είναι ελεύθερος και ευτυχισμένος!

                      Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΤΗΝ ΖΩΗ! ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, Ν’ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, Ν’ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΟΥ!

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΕ!!!

Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΟΥ.